Denne her er nok min absolut yndlings opskrift på en "karamel" is... smagen fra brunsviger creme og smeltet gold chokolade er bare et match made in heaven. Isen er faktisk en gelato - den italienske version, der er primært baseret på mælk i stedet for fløde.
50gGold chokolade - Callebaut - reklame da jeg er en del af Callebaut blogger familien
4stkpasteuriseret æggeblommer - svarer til ca. 60 g
100gsukker
Brunsvigersovs
100gbrunsvigersovs eller creme
Topping
Gold crispy pearls fra Monalisa Decorations/Callebaut - indeholder gluten
Hvid chokolade blossoms fra Monalisa Decorations/Callebaut
Mini marengskys
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Inden vi starter denne lækker gelato, vil jeg fortælle, at jeg har snydt! 🙈😂 Fordi... jeg købte en færdig brunsvigersovs/creme - som smager sygt lækkert! Nu har jeg jo ikke flere glas stående i skuffen, så næste gang jeg laver denne is, skal jeg til at lave min egen brunsvigersovs. Jeg har ikke en opskrift på det (endnu), men jeg ved Lene fra Bagvrk har en opskrift, som er værd at bruge: opskriften på Lenes brunsvigersovs, finder du her. Nu kan jeg med god samvittighed lad dig lave den bedste is, du nogensinde kommer til at lave (my humble opinion). 😇Varm mælk og brunsvigersovs til lige under kogepunktet - den må ikke koge.Pisk imens æggeblommer sammen med sukker til en tyk og lys skum/creme.Hæld den varme mælk over ægget i en tynd stråle, under konstant piskning. Hæld massen tilbage til gryden og koge den op til 85℃ ved lav/middel varme, under konstant omrøring med en silikonedejskraber. Si cremen igennem en finmasket si. Hæld Gold chokolade i den varme creme, lad den trække i et par minutter og rør den så indtil du ikke længere ser klumper af chokolade. Flyt cremen til en beholder med låg og lad den køle ned i køleskabet. NOTE: Det er helt okay, du kan se striber af smeltet Gold chokolade i massen. Det vil bare give noget ekstra til når isen er færdig.Tænd the Smart Scoop og indstil til den automatiske gelato program 2. Hæld den kolde creme i isbeholderen, sæt beholderen i ismaskinen og tænd for herligheden. Is maskinen stopper automatisk, når den har nået den rigtige konsistens. Isen er en lille smule blød, når maskinen er færdig. Men efter en kort tur i fryseren, så er den hel perfekt. Ved du hvad? Isen bliver ved med at have en lækker konsistens, som er lige til at scoope - selvom den har været i fryseren i flere dage. Nu kan du sige farvel til hård is, der skal "tempereres" i ca. 30 minutter inden du kan smovse dig i den.Pynt gerne isen med forskellige toppings: det kan være krymmel, crisp pearls, chokolade blossoms, mini marengskys...