Mælkesnitter var mine børns yndlings snack, da de var små. Og noget jeg nu har genskabt i en glutenfri version. Opskriften er godkendt af min "tough crowd", som guffede alle de 16 stk i løbet af en dag.
1tskvaniljepaste - Dr. Oetker - (reklame fra mit ambassadørskab)
3æg
100gAnelises glutenfri lys melblanding - opskriften modtager du på mail, når du tilmelder dig nyhedsbrevet
3spskkakaopulver - Nature Cacao fra Cacao Barry - (reklame fra mit ambassadørskab)
1tskbagepulver - Dr. Oetker - (reklame fra mit ambassadørskab)
1/4tskfintsalt
1/2dlmælk
Honningcreme
200gflødeost (enten Philadelphia eller Mascarpone)
1bladhusblas
2spskflydende honning
50gflormelis
1spskcitronsaft - kan undlades
1tskvaniljepaste - Dr. Oetker - (reklame fra mit ambassadørskab)
1,5dlpiskefløde
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Chokoladedej
Tænd ovnen ved 180 °C varmluft.Pisk smør, sukker og vaniljepaste til en lys og blød creme.Tilsæt 1 æg ad gangen, mens du pisker massen efter hver tilføjelse.Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i en skål. Tilsæt halv delen i æggemassen og rør godt til der ikke er klumper. Tilsæt mælken og rør godt i dejen. Tilsæt så den sidste del af melblandingen og rør godt til dejen er sammenhængende.Hæld dejen på en roulademåtte lavet af silikone - 32x32cm (eller en bageplade dækket med bagepapir). Bag kagen I 8-10 minutter. Lad kagen køle ned på en rist og fjern den så fra bagemåtten/pladen.Skær kagen i midten, så du får 2 ens rektangler.
Honningcreme
Læg husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Sæt 2 spsk. fløde til side i en lille skål/gryde - den varmes op til under kogepunktet - fløden må ikke koges op. Vrid husblas fri for vand og smelte den i den varme fløde.Pisk alle resterende ingredienserne sammen med en elpiskers til en blød og nogenlunde fast creme. Past på du ikke pisker for meget, for cremen vil ellers skille. Tag en lille del af den pisket creme og rør den i den smeltet husblas. Tag lidt mere af den pisket creme og rør den igen sammen med den smeltet husblas. Hæld den del af cremen du har rørt med husblas tilbage i skålen med den store portion og vend massen godt sammen, så husblassen er blandet godt sammen med cremen.Sæt den ene af bundene i en bageplade eller kage form, der passer med størrelse på kagen. Smør honningcreme på den ene af bunde (yes, du kommer til at bruge hele portionen). Sæt den anden bund forsigtigt ovenpå cremen og tryk lidt, så hele kagen er nogenlunde lige. Du kan med fordel brug en anden bageplade eller et skærebræt til det.Sæt kagen i fryseren i 1 - 2 timer inden du skærer i snitter. Jeg har skåret lidt af kanterne væk, så alle snitter var helt fyldt med cremen. Du kan også. sætte kagen på køl i stedet for, men det er nemmere at skære kagen til snitter, når den er lidt frossen.Gem kagerne i en lufttætbeholder på køl i ca. 3 dage eller i fryseren i op til 2 måneder. Lad kagen tø lige så stille op i køleskabet, inden den serveres.
Keyword forår, fødselsdag, glutenfri, Snacks, sommer