Her får du den blødeste, saftig og uimodståelig glutenfri nutellasnegle du nogensinde kunne drømme om. Lad mig vide hvad du synes om opskriften ved at give din tilbagemelding.
1 Onyx Cookware keramisk stegepande ø24cm med tilhørende låg kan erstattes af et fad eller springforme
Ingredienser
Glutenfridej
1dlkefir (eller kærnemælk) - stuetemperatur
80gsukker
10gtørgær
1æg - stuetemperatur
1tskvaniljepaste - Dr. Oetker
1,5dlvarmt vand - fra hanen
6gfiber HUSK
300gAnelises lys melblanding
1/2tskflager salt
75gsmør - stuetemperatur
2tskbagepulver
Nutellafyld
100gNutella (eller tilsvarende)
1/2tskmajsstivelse
100gpiskefløde - varmet op til kogepunktet
Flødeostglasur
60gflødeost - Philadelphia - stuetemperatur
25gsmør - stuetemperatur
50gflormelis
1/2tskvaniljepaste - Dr. Oetker
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Nutellafyld
Rør nutella sammen med majsstivelse. Varm nutella-blanding i mikroovnen ved få sekunders mellemrum, hvis det er svært at smøre den ovenpå dejen. Nutellaen skal ikke være varm, men den skal være blød nok, til den kan smøres uden at rive dejen i stykker.Vent med at varme fløden indtil sneglene er færdig hævet. Jeg kommer tilbage til den ved den næste punkt.
Glutenfridej
Varm ovnen ved 190℃ varmluft.Pisk kefir og æg sammen, til en ensartet masse.Pisk fiber HUSK sammen med varmt vand og lad den træk mens du måler de andre ingredienser.Bland de tørre ingredienserne sammen i skålen til din røremaskine.Hæld kefir/æggeblanding, HUSK-gelé og rør dejen i nogle få sekunder inden du tilsætter smør og salt. Rør dejen ved lav hastighed indtil alle tørre ingredienser ikke længere er synlige. Skru hastigheden til mellemhøje og rør dejen i 5 minutter.Hæld dejen på en melet overflade (jeg bruger rismel til det). Drys lidt rismel ovenpå dejen og rul den forsigtigt til en rektangel på ca. 25x42 cm. Sørg for at sikre dig, at dejen ikke hænger fast på bordet.Smør dejen med nutellafyld og skær dejen i 7 strimler på den lange led. Rul hver strimler til en snegle og sæt den på panden.NOTE: Bruger du ikke Onyx keramisk stegepande, skal du smøre fadet/springformen med smør inden du sætter sneglene i.Sæt lågen på og lad sneglene hæve i ca. 1 time - eller til de er dobbelt så store.Varm fløden til lige under kogepunktet og hælde den varme fløde over sneglene i panden. Sæt lågen på igen og bag sneglene (med låg på) ved 190℃ i 10 minutter. Tag lågen af og bag dem videre i 10-15 minutter, indtil de er lækre brune.Smør sneglene med flødeostglasur så snart de kommer ud af ovnen. Lad dem køle lidt ned og så er de klar til at serveres.
Flødeostglasur
Lav glasuren mens sneglene bager.Pisk smør og flødeost sammen til en silkeblød creme.Tilsæt flormelis og vaniljepaste og pisk videre til en cremet glasur. Sæt cremen til side, indtil den skal bruges.Smør glasuren på de varme snegle.