Denne opskrift er fra min mands mormor. Jeg må indrømme, at den er den bedste æblekage jeg nogensinde har spist. Kagen har lækre karamelliseret æblestykker og rosiner, der udblødes i portvin... den er bare WOW.
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Udblød rosinerne i portvin i mindst 2 timer (du må gerne lade dem trække natten over for ekstra smag).Rør æblestykker sammen med sukker og kanel i et ildfastfad. Tilsæt udblødte rosiner samt portvin (hvis der er noget tilbage) og rør sammen med æblerne.Lav en crumble ved at smuldre mel, sukker og smør sammen og fordel dejen ovenpå æblerne.Bag kagen I forvarmet ovn - 180 grader varmluft i 45 minutter.Servér kagen sammen med creme fraiche eller flødeskum. Spis den varm eller kold. Begge dele smager skønt.