Denne burger er nok den sødeste miniburger man kan sætte tænderne i. Dem udviklede jeg til en hemmelig konkurrence for dette års sæson af Den Store Bagedyst. Jeg håber du også bliver glad for opskriften (og skabelonen)
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Mørk Chokolade Ganache
Hæld chokoladen i en høj kande.Bring vand, sukker og smør i kog til både smør og sukker er smeltet. Hæld det over chokoladen. Lad den trække i et minut og rør den med en dejskraber indtil chokoladen er hel smeltet. Stavblend ganachen til en silkeblød og blank creme. Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til sprøjtefast konsistens.
Macarondej
Varm ovnen op til 140°C varmluft.Bland mandelmel og flormelis sammen og sigt det 2 gange igennem en finmasket si.PRO tip: Du kan med fordel køre blandingen i en foodprocessor i et par sekunder.Tilsæt 37 g æggehvider og pastafarve, til du opnår den ønskede en lysebrun farve. Rør det godt sammen.Kog sukker og vand til en sirup (til 118℃).Pisk 37 g æggehvider sammen med æggehvidepulver til en fast marengs. Hæld sukkersirup i marengsen i en tynd stråle, under konstant oppiskning (gerne ved høj hastighed). Pisk marengsen videre til den næsten er kølet ned (til ca. 40 - 45℃).Rør 1/4 del af marengsen i mandelmassen, så denne bliver mindre fast. Vend resterende marengs i mandelmassen til du får den rigtige konsistens.Hæld macarondej i sprøjteposen med tyllen på ø6 mm og sprøjt 20 cirkler på bagepapir (eller bagemåtte) vha. skabelonen her.Drys med lidt sesamfrø på halvdelen af skalerne. Dem med sesamfrø bliver toppen af burgeren.Bag macarons'ne ved 140℃ i 12-15 minutter – vurder selv hvornår de er færdigbagt.PRO tip: De er færdigbagt, når skallerne ikke længere er "wobbly".Lad macarons'ne køle helt ned inden de tages af bagepapir.
Hvid chokolade ganache til ketchup
Hæld chokolade i en høj kande.Bring vand, sukker og smør i kog til både smør og sukker er smeltet. Hæld det over chokoladen. Lad den trække i et minut og rør den med en dejskraber indtil chokoladen er hel smeltet. Stavblend ganachen til en silkeblød og blank creme. Tilsæt nok rød farve, så den ligner farven på ketchup. Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til en meget blød sprøjtefast konsistens. Ganachen må gerne “løbe” lidt ned, når du lukker burgeren.TIP: du kan også vente lidt mere, så ganachen bliver lidt mere fast. Dermed ser "ketchup" lidt mere defineret ud. Jeg kan bedste lide den måde, for jeg synes det er pænere.
Marcipan pynt til ost og salatblad
Ælt Marcipan, flormelis og glukose til en smidig og elastisk dej. Opdel marcipan i 2 og farv den ene halvdel med gul - så det ligner farven på smeltet ost. Farv den anden halvdel grøn, så det ligner et salatblad.Rul den gule marcipan tyndt ud og skær firkanter på samme størrelse som macarons (ca. 4x4 cm).Tril den grønne marcipan til en pølse på ca. 2 cm I diameter. Skær stykker af ca. 2 cm og tril dem alle til små kugler. Tryk hver kugle flad og gør spidserne tynder, så de bliver lidt bølgende, som et salatblad. Sørg for salaten også måler ca. ø 4 cm.
Samling og pynt
Saml macarons ved at sprøjte tilpas mængde mørk chokolade ganache i den ene halvdel af skallerne. Dæk den med ost, salatblad og sprøjt lidt ketchup - især i kanterne. Luk macarons med de resterende skaller (dem med sesamfrø på) og tryk dem lidt sammen, så bøffen dækker hele bunden.Arranger macarons´ne flot på et rustik fad.