Den nutteste macaron man kan tænke sig at lave. Dem udviklede jeg til en hemmelig konkurrence for dette års sæson af Den Store Bagedyst. Jeg håber du også bliver glad for opskriften (og skabelonen)
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Flødeost Ganache
Smelt chokoladen til 45 grader. Bland flødeost og piskefløde i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet. Hæld den varme masse over chokoladen ad 3 omgange under omrøring.Tilsæt pastafarve til den ønsket farve og stavblend til en blank ganache.Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til en sprøjtefast konsistens.
Macarondej
Varm ovnen op til 140°C varmluft.Bland mandelmel og flormelis sammen og sigt det 2 gange igennem en finmasket si.PRO tip: Du kan med fordel køre blandingen i en foodprocessor i et par sekunder.Tilsæt 37 g æggehvider og pastafarve, til du opnår den ønskede grønne farve. Rør det godt sammen.Kog sukker og vand til en sirup (til 118℃).Pisk 37 g æggehvider sammen med æggehvidepulver til en fast marengs. Hæld sukkersirup i marengsen i en tynd stråle, under konstant oppiskning (gerne ved høj hastighed). Pisk marengsen videre til den næsten er kølet ned (til ca. 40 - 45℃).Rør 1/4 del af marengsen i mandelmassen, så denne bliver mindre fast. Vend resterende marengs i mandelmassen til du får den rigtige konsistens.Hæld macarondej i sprøjteposen med tyllen på ø6 mm og sprøjt 20 cirkler på bagepapir (eller bagemåtte) vha. skabelonen her.Du kan lave skildpadderne på 2 måder:Ben og hoved af macarondej - Skift tyl tyllen på ø3 mm og sprøjt hoved og ben som på skabelonen på halv delen af macarons'ne.Ben og hoved af chokolade - Se næste sektion.Bag macarons'ne ved 140℃ i 12-15 minutter – vurder selv hvornår de er færdigbagt.PRO tip: De er færdigbagt, når skallerne ikke længere er "wobbly".Lad macarons'ne køle helt ned inden de tages af bagepapir.
Ben og hoved af chokolade
Temperer chokoladen og bland den med pastafarve. Sprøjt kropsdele på kageplast (efter skabelonen). Lav dem gerne lidt længere, så du kan "stikke" dem i ganachen.Lad chokoladen sætte sig på køl indtil den skal bruges.
Royal Icing
Rør alle ingredienser i en lille skål med en spiseske. Tilsæt lidt æggehvide ad gangen, til konsistensen er tilpas flydende. Sprøjt detaljerne på skildpadderne som anvist på skabelonen. Brug gerne den mindste tyl.
Samling og pynt
Saml macarons ved at sprøjte en tilpas mængde ganache i den ene halvdel af skallerne. Luk macarons'ne med de resterende skaller.Bland lidt vodka med lidt brun pulverfarve og mal øjnene med en tandstik. Pensl lidt brun pulverfarve nederste på skildpaddenskrop for at give lidt dybde.